Nedelja 13.09.2015.
17:22
sputniknews.com

Rusija će nastaviti da isporučuje oružje Siriji

Tanjug
Moskva će pomagati svim zemljama koje se suočavaju sa pretnjom terorizma: Sergej Lavrov

- Naravno, isporuke su bile, traju i nastaviće se. Njih neizbežno prate ruski specijalisti koji pomažu da se u funkciju stavi odgovarajuća oprema i da se obuči sirijski vojnici da koriste to naoružanje. Tu nema nikakvih tajni - rekao je Lavrov ruskom "Prvom kanalu“.

Prema rečima ministra, Moskva je saopštila da će pomagati sirijskom rukovodstvu kao što pomaže Iraku i rukovodstvu drugih zemalja koje se suočavaju sa terorističkim pretnjama.

- Našoj vojno-tehničkoj saradnji upravo su to ciljevi - naglasio je Lavrov.

Lavrov smatra da akcije međunarodne koalicije protiv Islamske države bacaju sumnju na to da su one zaista u skladu sa objavljenim ciljevima.

- Kada analizirate rad avijacija zemalja koje ulaze u koaliciju stvara se čudan utisak. Nekad se potkrada misao da osim navedenog cilja - borbe sa Islamskom državom - postoji tu još nešto u zadacima ove koalicije - rekao je Lavrov.

- Neke naše kolege iz zemalja koje ulaze u koaliciju govore da oni nekad imaju informacije gde se konkretno i na kojim položajima nalaze ove ili one jedinice ID, a da komandant koalicije, a komandant su naravno SAD, ne daje odobrenje za gađanje - dodao je šef spoljno-političkog resora.

2024 © - Vesti online