Nedelja 13.09.2015.
14:48
Blic rs

Ubica Tatona krio se kao monah

Reuters
Kada je uhvaćen, planirao je bekstvo kod ruske braće u Tajland (Foto: Ilustracija)

Puzigaća je izjavio da je poslednje godine bekstva proveo u Dohi, glavnom gradu arapske države Katar, gde se zamonašio.

Puzigaća je uhapšen u petak uveče, na atinskom aerodromu, po sletanju iz Dohe, i to zbog falsifikovanog slovenačkog pasoša. Grčki policajci nisu ni znali da im je u ruke pao jedan od begunaca za kojim je raspisana poternica Interpola, sve do njegovog privođenja u srpski konzulat. Znali su samo, po njegovom priznanju, da se radi o državljaninu Srbije.

- Grčka policija je dovezla mladića u mantiji i sa bradom u konzulat, kako bi se za njega uradili putni list sa kojim bi mogao da bude poslat u Srbiju. On je ušao u kancelariju službenika konzulata kako bi dao lične podatke i tu je sam i započeo priču.

Dočekao princa Čarlsa

Zanimljivo je da je Puzigaća, dok je bio monah u Dohi, kao i ostalo monaštvo i sveštenstvo Grčke pravoslavne crkve u Kataru, dočekao britanskog princa Čarlsa.

On je na proputovanju po Arabijskom poluostrvu posetio i Katar i Crkvu Svetih Isaka Sirijskog i Đorđa u Dohi, sedište Grčke crkve.

- Osuđen sam za ubistvo Tatona. Na poternici sam Interpola - rekao je Puzigaća u srpskom konzulatu u Atini.

Puzigaću u konzulatu niko nije mogao da prepozna.

Težak svega 45 kilograma, sa bradom i u mantiji nimalo nije ni podsećao na mladića, koji je pre šest godina, posle stravičnog zločina u Beogradu, pobegao iz Srbije.

- Rekao je da je bio u Kataru, da se tamo zamonašio u Grčkoj pravoslavnoj crkvi i da je u Atinu došao kako bi se sreo sa jednim članom svoje porodice. Pričao je staloženim, mirnim glasom bez ijednog podignutog tona.

- Plašim se da se vratim u Srbiju. Svi znaju da nisam kriv i da je ceo postupak namešten. Tog dana kada je Taton stradao, svi smo bili pijani. Desila se tuča, ali nisam ubio Tatona. Njega niko nije ubio. Sam je pao sa stepenica - ispričao je Puzigaća smireno službenicama srpskog konzulata u Atini.

Putovanje u manastir u Tajlandu

Kako saznajmo, Puzigaća je planirao da ode u manastir Ruske pravoslavne crkve u Tajlandu. Reč je o manastiru u mestu Račaburi, na 100 kilometara od Bangkoka, glavnog grada Tajlanda.

On navodi i da je identitet uhapšenog odmah saopšten grčkim policajcima, nakon čega je odmah sproveden u kancelarije policije u zgradi Aerodroma "Venizelos" u Atini.

Puzigaća je iz Srbije pobegao ubrzo nakon zločina 17. septembra 2009. Najpre je pobegao na Kosovo, a njegovo dalje kretanje, kao i ko mu je pomagao tokom bekstva, verovatno će biti otkriveno po njegovoj deportaciji u Srbiji.

2024 © - Vesti online