Nedelja 13.09.2015.
09:20
Tanjug

Bojana Regodić najbolji kadet svoje klase

mod.gov.rs
Tri devojke najbolje u klasi

Ona je istakla da je titulu najboljeg kadeta zaslužila tako što je školovanje završila sa prosekom 9,84, a dalji planovi su joj da se usavršava i da završi master studije.

- Još sam uzbuđena, ali ovo je velika čast za mene, uspeti da budem prva u svojoj klasi pored 157 kadeta - izjavila je Regodić na prijemu u Skupštini Srbije, održanom posle svečane promocije oficira.

Dalji planovi su joj da prvo primi dužnost, kao i da završi master studije i da se dalje usavršava.

Prvi u rangu u vidu Kopnena vojska je Marko Lakić koji je dobitnik pištoja sa posvetom.

- Ova nagrada za mene znači pre svega mnogo truda i rada, pomalo i odricanja, ali sve zarad nekog višeg cilja koji sam započeo i koji ću ostvariti - istakao je Lakić, koji je završio studijski program menadžment odbrane, modul pešadija i time postao diplomirani menadžer.

Najbolji među kadetima na Medicinskom fakultetu Vojnomedicinske akademije (VMA) je Goran Savić koji je školovanje završio sa prosekom 9,90.

- Školovanje je bilo veoma teško, mi smo bili prva generacija i prvi koji prolaze kroz taj sistem školovanja, jer je ovo prvi put da se školuju lekari vojne medicine - rekao je on, dodavši da je uslov za upis na fakultet bio polaganje psiho testova, lekarskih testova, biologije i hemije.

Kako je istakao, veoma mu je drago što je tokom školovanja stekao brojne prijatelje sa kojima je živeo u internatu VMA.

- Sa njima sam prošao sve, od prvog do poslednjeg ispita, zatim sve vojne obuke, brojna slavlja... to su zaista velika prijateljstva za koja mislim da će trajati ceo život - zaključio je Savić.

2024 © - Vesti online