Subota 12.09.2015.
15:08 >> 16:52h
Vestionline

EP: Letonci iznenadili Slovence, silni Heleni

Reuters
Nema popusta za klupskog druga: Met Lodžeski u duelu sa Jorgosom Printezisom

"Tanko" izdanje "zmajčeka" maestralno je iskoristila četa Ainarsa Bagatskisa koja je od starta nametnula svoj ritam i brzom tranzicijom i kontranapadima stigla do najvećeg uspeha još od 2001. godine. Tada ih je na putu ka polufinalu zaustavila selekcija Jugoslavije, koja je na kraju i podigla trofej u Turskoj.

Slovenci su uspeli da se primaknu na koš zaostatka u poslednjoj deonici, ali nisu imali snage za potpuni preokret.  

Letonija će se u četvrtfinalu sastati sa boljim iz duela Francuska - Turska koji je na programu od 21 čas.

Najzaslužniji za tako trijumf bio je Janis Strelnieks sa 17 poena, osam asistencija i šest skokova, a najveću podršku imao je u Beržinsu koji je upisao 13 poena i šest uhvaćenih lopti. Robertas Freimanis, Majek Majeris, Dairis Bertans dodali su po osam. 

S druge strane, jedini raspoloženi pojedinac bio je Zoran Dragić sa 17 poena. Jaka Blažić zabeležio je osam poena, Balažič "pola" koša više, a Klemen Prepelič sedam. 

U drugom meču dana, Grčka nije imala probleme protiv Belgije - 75:54. Belgijanci su dobro držali u prvom poluvremenu, ali je u nastavku postojao samo jedan tim na parketu - Grčka.

Najefikasniji kod Grka bili su Burusis sa 14 poena, jedan manje ubacio je Kufos, koji je imao i devet skokova. Meč sa po 10 poena završili su Adetokumbo i Printezis. Spanulis je ubacio sedam poena i imao šest asistencija. 

Kod Belgije istakao se Žile sa 14 poena, 13 je dodao Van Rosom, uz pet skokova, a Lodžeski je imao 10 poena.

2024 © - Vesti online