Nedelja 13.09.2015.
04:30
Vestionline

Britanci dokazali da su žene bolji vozači

Reuters
I dok muškarac trubi kao lud, žena će strpljivo stajati u koloni bez ideje da je pretekne

Vrlo su retke žene koje se hvale svojim vozačkim sposobnostima, za razliku od muškaraca. Zato i dalje vlada stereotip da vožnja nije njihov teren. Ovo je pet dokaza da žene toi pak rade bolje.

1. Žene su pažljivije, više paze na bezbednost i voze sporije od muškaraca. Statistike pokazuju da muškarci češće izazivaju saobraćajne nesreće i prednjače u saobraćajnim prekršajima.

2. Žene su smirenije za volanom od muškaraca, koji lakše gube živce. Žena će koristiti sirenu samo kada je to zaista neophodno i opravdano, dok će muškarac "sesti na sirenu" i trubiti automobilu ispred sebe koji nije krenuo istog momenta kada se na semaforu upalilo ne zeleno nego žuto svetlo.

3. Ženama vožnja nije aktivnost u kojoj se dokazuju, dok je muškarcima i vožnja i izbor automobila nešto kroz što se dokazuju.

4. Žene mnogo manje reskiraju zbog vožnje. Pre će stati na žutom svetlu na semaforu, dok će muškarci dati gas i projuriti u nadi da se crveno neće upaliti. Žene mnogo ređe seku druge vozače i ređe pišu poruke na mobilnom dok voze.

5. Žene će se uvek pripremiti za put i istražiti rutu kojom će voziti, dok su muškarci po tom pitanju presigurni u sebe, pa na put na koji idu prvi put kreću kao da već sve znaju. Žena će takođe mnogo češće pitati za put ako se negde izgubila, dok će muškarac vrdati jer mu je "ispod časti" da zatraži pomoć.

2024 © - Vesti online