Petak 11.09.2015.
22:10
Srna

Uhapšen biznismen Radulović: Spremao likvidacije po Crnoj Gori

Reuters
Hapšenje u Crnoj Gori

Radulović je uhapšen u petak po nalogu crnogorskog Tužilaštva zajedno sa još dva lica, a na teret im je stavljeno krivično delo zelenaštvo.

Zbog sumnje da je počinio zelenaštvo uhapšen je Nikšićanin čiji su inicijali R.M, kojem je na teret stavljeno i nedozvoljeno držanje oružja, te lice čiji su inicijali S.T. zbog sumnje da je pokušalo iznudu.

Rukovodilac Odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Upravi policije Crne Gore Saša Rakočević rekao je da je policija u okviru akcije "Sova" došla do saznanja da je organizovana kriminalna grupa koju predvodi lice čiji su inicijali R.R. sprovela niz aktivnosti s ciljem izvršenja likvidacija na teritoriji Crne Gore.

Rakočević je naveo da je grupa nabavila veću količina oružja, municije i eksplozivnih naprava za izvršenje tih krivičnih dela.

Policijski službenici su 1. jula ove godine u mestu Vitalac u Nikšiću, na osnovu operativnih saznanja da se u određenim vozilima nalazi veća količina oružja, municije i eksplozivnih naprava, zaustavili putnički vozilo, vlasništvo jedne taksi firme, u kojem je suvozač bio M.P.

Rakočević je naveo da je tada M.P. u torbici pronađen pištolj sa 13 metaka u okviru. Oružje i municija su oduzeti.

- Ovom prilikom policijski službenici su pokušali da zaustave i putničko vozilo "audi" u kojem su se, kako se sumnja, nalazili R.R. i R.M, ali se vozilo nije zaustavilo na znak policije već se udaljilo u pravcu jezera Slano - rekao je Rakočević.

Raduloviću i dvojici uhapšenih određen je pritvor od 72 časa.

Postupak je pokrenut i protiv lica čiji su inicijali M.P. koje se nalazi izdržavanju zatvorske kazne u Spužu zbog nedozvoljenog držanja oružja.

2024 © - Vesti online