Subota 12.09.2015.
12:00
D. Đ. - Vesti - Foto: D. Đorđević

Ko dobro čini, dobro mu se i vraća

D. Đorđević
Snalaze se najbolje što mogu: Dejan Milošević sa majkom Vesnom

- Hvala plemenitom čoveku iz Švajcarske, Bog mu dobro dobrim vratio. Novac je poslao po Vranjancu, koji radi sa njim u inostranstvu. Znamo samo da je poreklom iz Loznice. Kad imamo za lekove, Dejan se dobro oseća, vraća mu se osmeh na lice. Čita knjige i ne povlači se u sebe. Dejanu je u suštini zdravlje promenljivo. Desno stopalo je čas dobro, čas nije, ali ne damo se - otkrila je majka Vesna.

Ova 60-godišnja hrabra žena, s platom kuvarice u Jumku od 120 evra mesečno, na čaroban način uspeva da krpi kraj sa krajem i da se se danonoćno uspešno bori sa bolešću sina. Tačnije s njegovim virusnim infekcijama kostiju stopala leve noge, hroničnog dijabetesa i vijetnamskog sindroma.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Redovna donacija anonimnog dobrotvora iz Nemačke i povremene raznih dobrotvora, čitalaca "Vesti" olakšala je patnje koje im je nanela duga bitka za spas Dejanove noge i opšteg poboljšanja zdravlja. I majka i sin često ističu da su u ovom dobrom čoveku stekli iskrenog prijatelja, koji o njima s mnogo ljubavi i pažnje brine kao da im je rod, što im znači podjednako kao i novac, koji im svakog meseca šalje.

Vi ste naši anđeli čuvari!

- Hvala našim anđelima čuvarima, presrećni smo. Uslišene su naše molbe i molitve da možemo Dejanu da priuštimo lekove u nekom dužem vremenskom intervalu, od mesec i više dana. Bog je milostiv i svakome će vratiti onako kako čini! - kaže majka Vesna, koja sa sinom živi u naselju Čerenac, na obodu Vranja, u zgradi gde nema struje i vode.

2024 © - Vesti online