Petak 11.09.2015.
16:02
Vestionline

Hrvati zvižducima ispratili miljenike u Francusku

FIBA
Hrvati nemoćni pored Dude Sanadzea

"Kockasti" su doživeli šokantan poraz pred svojim navijačima od selekcije Gruzije (71:58), u poslednjem kolu grupe C na Evropskom prvenstvu. Iako meč sa Gruzijom nije imao rezultatski značaj, jer je Hrvatska pre tog meča obezbedila drugo mesto u grupi, očajna igra "vatrenih" izazvala je žestok bes hrvatskih navijača.

Izabranici selektora Perasovića uvredama i zvižducima ispraćeni su u nokaut fazu u Francusku.

- Nemam nikakve zamerke na to. Borili smo se do poslednjih nekoliko minuta, analiza će pokazati jesmo li mogli bolje, ali sve u svemu razumem zvižduke. Ova utakmica nas je dobro tresnula o pod i svesni smo toga da ukoliko malo posustaneš, ne da svako može da te pobedi, nego može da te pregazi - rekao je selektor Perasović.

Krilni košarkaš Bojan Bogdanović smatra da je blamaža morala da se izbegne.

- Ne mogu da kažem da nam je bila neophodna ova šamarčina, jer već smo imali upozorenje protiv Makedonije, Holandije... Moramo mnogo jače da ulazimo u utakmicu, da igramo timski. Nije sve u šutu, trebalo je da se vraćamo u odbranu, ali dopustili smo im brze i lake koševe. Nije do umora, isto su odigrali utakmica kao i mi. Mislim da nas je poremetilo to što smo već osigurali drugo mesto. Nisu imali veći motiv, igramo kod kuće i mislim da ovo nije smelo da nam se dogodi - kaže Bogdanović.

2024 © - Vesti online