Petak 11.09.2015.
11:22
Tanjug

Mađarska snimateljka: Nešto je u meni puklo, izvinite

Reuters
Uplašila se čoveka koji je u naručju držao dete?

"Kamera je snimala, stotine izbeglica su probile policijski kordon. Jedan od njih je pojurio prema meni i uplašila sam se. Tada je nešto puklo u meni. Mislila sam da sam napadnuta i da moram da se zaštitim. Teško je doneti dobre odluke u trenutku kada su ljudi u panici", navela je Laslo.

Ona je dodala da je spremna da preuzme odgovornost za svoje postupke i navela da nije bezosećajna i rasista koji udara decu.

"Ne zaslužujem politički progon, mrlje, niti pretnje smrću. Ja sam samo nezaposlena majka maloletne dece, koja je donela lošu odluku. Istinski mi je žao", navela je Laslo.

Policija je saslušala osumnjičenu u vezi sa snimcima kamere o njenim postupcima koji su se pojavili na Internetu i budimpeštanska policija je na svom sajtu navela da je Laslo bila privedena i saslušana, ali nije zadržana u pritvoru.

Okružni tužilac Segedina pokrenuo je istragu o slučaju snimateljke pošto je dobilo prijavu da je žena zaposlena na mađarskoj televiziji N1 TV, kod mesta Reske, fizički nasrnula na nekoliko izbeglica među kojima je bilo dece.

I opozicione mađarske partije Demokratska koalicija i Dijalog za Mađarsku podnele su prijave protiv snimateljke, dok su iz televizije N1 TV saopštili da je Laslo otpuštena i da smatraju da je, za njih, "slučaj zatvoren".

2024 © - Vesti online