Petak 11.09.2015.
08:59
Tanjug

U Siriji je bio uspešan trener, a onda su naišli rat, džihadisti i noga snimateljke fašiste

Reuters
Podmetnula nogu čoveku koji je bežao sa detetom

Osama al Abd al Mohseh iz sirijskog grada Deir Ezor je trenirao fudbalere kluba "Al Fotuva SC" iz sirijske Premijer Lige, a prepoznali su ga članovi internet stranice jedne sirijske zajednice iz Evrope. Oni su rekli da je Mohseh Siriju napustio bežeći od džihadista Islamske države, a navodno je bio jedan od prvih revolucionara koga su zarobili i mučili pripadnici režima predsednika Bašara al Asada.

Na snimku koji se proširio Internetom, snimateljka Petra Laslo je uhvaćena kako sapliće čoveka koji trči sa detetom u rukama, a zatim šutira drugo dete koje trči kod mesta Reske blizu granice sa Srbijom.

Naknadno je objavljeno da je ona radila za televiziju blisku ekstremno desničarskoj stranci Jobik. Nedugo posle incidenta koji se dogodio 8. septembra u izbegličkom kampu u Mađarskoj, Petra Laslo je ostala bez posla, a mađarsko tužilaštvo je protiv nje pokrenulo krivičnu istragu zbog remećenja reda.

Na Fejsbuk nalogu Osame al Mohseha se nalazi fotografija na kojoj on stoji na mestu trenera fubalskog tima "Al-Fotuva". Sirijci na Fejsbuku su zamolili korisnike da se mole za Osamu, koji je, kako kažu, "pobegao od mržnje da bi opet naišao na mržnju".

2024 © - Vesti online