Četvrtak 10.09.2015.
21:09
Srna

Dačić upozorava Albance sa juga Srbije: Ne igrajte se vatrom!

Fonet/D. A.
Upozorenje: Ne igrajte se vatrom

Dačić je na predizbornom mitingu u Medveđi, gde se u nedelju održavaju vanredni lokalni izbori, rekao da Albanci u ovoj opštini i u opštinama Bujanovac i Preševo ne smeju da budu diskriminisani, ali da moraju da poštuju ustav i poredak zemlje u kojoj žive.

- Upozoravamo ih da u subotu u Preševu ne prave neku paralelu sa Zajednicom srpskih opština na Kosovu i Metohiji, upozoravamo ih da se ne igraju vatrom i da poštuju Ustav i poredak Srbije. To što je Srbija za dijalog, ne znači da je slaba, naprotiv, ona je jaka, najjača u poslednjih 20-30 godina - naveo je Dačić komentarišući najave albanskih lidera o formiranju zajednice opština na jugu Srbije.

Dačić, koji je ministar spoljnih poslova Srbije, naglasio je da Srbija nije priznala nezavisnost Kosova time što vodi pregovore u Briselu, prenose beogradski mediji.
 
- Danas sam čuo da je albanski premijer izjavio da je Srbija priznala Kosovo i Metohiju time što vodi pregovore u Briselu. To je laž. Želim da poručim Albaniji i Albancima da Srbija želi dobre odnose u regionu i albanskoj nacionalnoj manjini garantuje ravnopravnost, ali Srbija neće dozvoliti da je neko ponižava i da ugrožava njen teritorijalni integritet - rekao je Dačić.

On je dodao da su Zajednica srpskih opština na Kosovu i potpisivanje Briselskog sporazuma najveći uspeh vladajuće srpske koalicije.
 
- Srbija će svim svojim snagama, političkim i diplomatskim umećem i drugim sredstvima zaštiti interese srpskog naroda na Kosovu - istakao je Dačić.

2024 © - Vesti online