Četvrtak 10.09.2015.
20:41
Vestionline, mondo.rs

Suze Dirka Novickog na rastanku!

FIBA
Suze na rastanku od dresa "pancera": Dirk Novicki

Sredinom juna proslavio je 37. rođendan, pa stigao na pripreme prerezentacije, kako bi joj pomogao da se plasira na Olimpijske igre u Riju. Međutim, nije im uspelo.

Porazom od Španije u igri "pobedi ili idi (ostani) kući", Novicki i saigrači ostali su bez karte za Lil.

Nemci su pribili "furiju" uz zid, došli nadomak spektakularnog preokreta i imali šut za produžetak, ali ga je Denis Šreder promašio sa linije za slobodna bacanja. Novicki je potom povučen u skoku, pa je preostalih nekoliko sekundi jurio sudiju, a ne loptu, smatrajući da je morao da bude dosuđen faul.

FIBA
Jedan od najboljih evropskih igrača svih vremena oprostio se porazom od selekcije Nemačke, pošto nije uspeo da "pancere" odvede na OI 2016.

Sirena je potom odsvirala kraj, a veliki Dirk izgubio je borbu sa emocijama, počevši da plače.

Dugačkim aplauzom navijača, Novicki je napravio oproštajni krug i sa rukama na licu otišao u svlačionicu, kroz tunel pred kojiim ga je čekao špalir.

"Dirk, Dirk, Dirk", skandirala je dvorana dok je miljenik Nemačke poslednji put u karijeri pošao da razduži opremu "pancera". Na Igre neće ići, ali to neće umanjiti značaj svega što je uradio za košarku svoje zemlje.

Podsetimo, sa njim na čelu Nemci su 2002. u Indijanapolisu osvojili bronzanu medalju, dok su tri godine kasnije, u Beogradu, izgubili u finalu. I te večeri u "Kombank areni", kao i u četvrtak, Novicki je napustio dvoranu uz ovacije.

Nemačka reprezentacija ostala je bez velikog asa, koga ćemo ubuduće moći da gledamo samo u NBA ligi, u dresu Dalas Meveriksa.

2024 © - Vesti online