Četvrtak 10.09.2015.
15:27
Tanjug

Džihadisti poručili migrantima: Bekstvo u Evropu je veliki greh

Tanjug/AP
Samo je život u kalifatu Islamske države ispravan i bezgrešan, poručuju ekstremisti

- Nažalost, neki Sirijci i Libijci su spremni da rizikuju život i duše svoje dece tokom opasnog putovanja u zemlje ratnih krstaša koji vladaju po zakonima neverništva i nemoralnosti - navode džihadisti u magazinu Dabik, prenela je agencija Rojters.
 

Džihadisti su koristili šokantne fotografije utopljenog malog sirijskog dečaka Ajlana Kurdija sa plaže da bi upozorili izbeglice da ne pokušavaju da pobegnu na Zapad, pošto je to "veliki greh".

Fotografija trogodišnjeg Ajlana kako leži na pesku plaže u Bodrumu, u Turskoj, pošto se udavio posle brodoloma, dok je njegova porodica pokušala da se domogne Grčke, pomogla je da se fokusira pažnja međunarodne javnosti na položaj izbeglica.

Međutim, u magazinu Dabik, objavljena je fotografija tog dečaka pod naslovom "Opasnost od napuštanje Darul-Islama" - zemlje islama odnosno samoproglasenog kalifata Islamske države u Siriji i Iraku, dodaje AFP.

U tekstu se navodi da većina porodica koje beže u Evropu dolaze iz područja pod kontrolom sirijskog predsednika Bašar al Asada i iz kurdskih oblasti gde besne borbe sa ID.

Džihadisti kontrolišu veliku teritoriju u Iraku i Siriji, gde oko 10 miliona ljudi živi.

- Trebalo da se zna da je dobrovoljno napuštanje Darul-Islama (zemlje islama) zbog zemlje nevernika opasan veliki greh, kao što je put ka neveri i vrata ka napuštanju islama zbog hrišćanstva, neverništva ili liberalizma - navode džihadisti.

U tekstu se dodaje da se sa "migracijom u hrišćanske zemlje deca i unuci izlažu stalnoj pretnji bluda, sodomije, droge i alkohola".

- Ukoliko ne upadnu u greh, oni će zaboraviti jezik Kurana, arapski koji se koristi u Siriji, Iraku, Libiji i drugde, čineci povratak religiji i njenim učenjima teže - prenosi Rojters pisanje magazina Dabik.

ID je preuzela kontrolu nad velikim delovima Sirije i Iraka prošle godine, namećući brutalnu vladavinu, čineći ubistava, mučenja, silovanja, zbog čega je na hiljade Sirijaca i Iračana izbeglo u Evropu.

2024 © - Vesti online