Četvrtak 10.09.2015.
15:10
Vestionline

SRS: Srbija je u Briselu potučena do nogu

Srpska radikalna stranka
Radikali obećali da će nastaviti da brane okupirano Kosovo

- Što se tiče sporazuma u vezi sa energetikom, tu se jasno kaže da će KOST, odnosno taj kosovski operater električnom energijom, biti priznat kao operater prenosnog sistema za teritoriju Kosova u cilju učestvovanja u svim relevantnim mehanizmima. Dalje kaže da će "Elektromreža Srbije" pružiti podršku da KOST, dakle zvanični operater, kako stoji na sajtu, električnom energijom "Republike Kosovo", postane član evropske mreže operatera prenosnih sistema električne energije. U osam tačaka devet puta je pomenuto Kosovo i pravni sistem Kosova, a ni jedan jedini put nije pomenuta Srbija - istakao je zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović i dodao:

- Što se tiče telekomunikacija, ne samo da će oni dobiti poseban pozivni broj, već će se usklađivati frekvencije u oblasti mobilne telefonije i usklađivaće se frekvencije digitalnog televizijskog signala. Sve ovo znači i mislim da je to potpuno očigledno, da će Kosovo biti makar u onom položaju, u odnosu na Srbiju u kakvom su druge susedne zemlje, druge telekomunikacione kompanije, kao na primer u Bugarskoj, u Crnoj Gori ili u bilo kojoj drugoj međunarodno priznatoj državi.

Šarović se osvrnuo i na Zajednicu srpskih opština, gde su čak 14 puta pomenut zakon Kosova ili "Ustavni sud Kosova" i kaže se da će se ta asocijacija opština preformirati u skladu sa zakonom Kosova, a formiraće se tako što će Vlada Kosova usvojiti ukaz koji će se direktno primenjivati i koji će razmatrati Ustavni sud Kosova.

- Srpska radikalna stranka nikada neće odustati od oslobađanja Kosova i Metohije. Potpuno je očigledno ono što mi tvrdimo već godinama, da se Kosovo i Metohija nalaze pod okupacijom i da državni organi Republike Srbije, od prethodnog režima Demokratske stranke, a posebno ovaj naprednjački režim, iz dana u dan krše Ustav Republike Srbije potpisujući briselske sporazume za koje je Ustavni sud Republike Srbije ocenio da su politički, pa da se samim tim ne može osporavati njihova ustavnost - zaključuje Šarović.

2024 © - Vesti online