Sreda 09.09.2015.
15:41
Tanjug

Zorana Mihajlović obećala budućim građevincima: Biće posla za vas

Tanjug
Budući građevinci da ne brinu, budućnost njihove struke je svetla: Zorana Mihajlović

- Verujem da sve što radimo u prethodnih godinu dana, kao i činjenica da je došlo do smanjenja nezaposlenosti govori da će prostora biti još više, ali ono što je za njih važno jeste da uče i da budu najbolji koliko god to mogu - poručila je ministarka učenicima nakon obilaska srednje Gradjevinske tehničke škole "Branko Žeželj".

Ona je podsetila da je ovo jedina škola u Srbiji koja školuje gradjevinske tehničare za niskogradnju, ali i jedna od retkih koja je ove godine povećala broj odeljenja.

- Mi prepoznajemo da su to budući ne samo inženjeri, nego i gradjevinski tehničari za niskogradnju koji su neophodni ovoj zemlji da bismo mogli da pričamo o adekvatnoj radnoj snazi. Često se desi da imamo projekte, a da nemamo obučenu radnu snagu - istakla je ministarka.

Ona je rekla da će ministarstvo sa ovom školom napraviti protokol kako bi djaci bili uključeni u sve projekte iz oblasti gradjevinarstva koje realizuje ministarstvo i javna preduzeća.

Mihajlović je podsetila da je cilj Vlade da udeo gradjevinarstva u BDP do 2020. godine bude najmanje šest odsto.

Ona je rekla da je trenutno taj udeo oko tri odsto u BDP-u i istakla da je u tom smislu važno obrazovati mlade koji mogu da pomognu u realizaciji brojnih projekata.

Direktor srednje Građevinske tehničke škole "Branko Žeželj" Aleksandar Rakićević se zahvalio na poseti ministarki i podršci koju je pružila školi u, kako je rekao, vremenima koja za obrazovanje nisu nimalo laka.

2024 © - Vesti online