Četvrtak 10.09.2015.
04:30
Vestionline

Sa ovom kamerom vaše lice je vaša lozinka

youtube.com
Čak ni identična bliznakinja ne može da prevari kameru i softver

IntelRealSense kamera nudi mogućnost dubinskog očitavanja, kao i 3D selfija, koje ćete naravno moći da delite i šaljete gde god i kome god hoćete. Dodatne opcije nude mogućnost skeniranja lica i ubacivanja različitih objekata ili samog sebe u omiljene video igre, kao i promenu pozadine za vreme video razgovora.

Uređaji sa Intelovom RealSense kamerom i Windows Hello funkcijom omogućavaju pristup računaru tako što prepoznaju lice korisnika i lozinka nije potrebna za otključavanje i korišćenje odabranih aplikacija. To omogućava IntelSecurity True Key tehnologija, koja pruža siguran pristup uređajima i stranicama bez prethodnog pamćenja lozinke za svaku stranicu.

Koliko je softver pouzdan pokazala je i promocija na IFA sajmu. Na pozornicu su izašle bliznakinje, koje su Windows 10 Hello funkcija i RealSense kamera uspeli da razlikuju. Jedna od devojaka, čiji se računar koristio u prezentaciji, uspela je da ga otključa bez problema, dok druga, koja je pokušala da otključa računar na isti način – nije uspela.

2024 © - Vesti online