Četvrtak 10.09.2015.
00:30
Vestionline

Kako od jednog pileta napraviti 5 jela za 5 dana?

AP
Celo pile pecite kada spremate ručak za više ljudi ili za specijalne prilike

Ponedeljak - Pileće grudi ispržite na grilu i poslužite s povrćem kuvanim na pari i sezonskom salatom. Dobili ste zdrav obrok bogat proteinima, vitaminima, mineralima i vlaknima koji će vam dati dovoljno energije za radni dan, a istovremeno neće opteretiti želudac.

Utorak - Pileće batke marinirajte u kombinaciji maslinovog ulja, limuna, belog luka i žalfije, pa ih propržite na tiganju da se kožica karamelizuje, a potom ih dovršite u rerni. Poslužite ih s pečenim krompirima iz rerne i sezonskom salatom.

Sreda - Karamelizujte pileće kosti, popržite ih s nekoliko šargarepa, jednim celerom i lukom, lovorovim listom i malo peršuna, prelijte ih vodom i kuvajte u velikom loncu na niskoj temperaturi. Dok kuvate supu na površinu će izlaziti pena koju treba skidati kašikom. Polovinu ovako pripremljene supe zakuvajte s rezancima.

Četvrtak - Napravite rižoto po želji i dostupnim namirnicama iz frižidera, prelivajući ga drugom polovinom pileće supe koju ste pripremili dan ranije.

Petak - Ostatke mesa od pileta ispržite u voku s povrćem i kajganom, pa ovom sočnom smesom napunite lagano tostirane tortilje.

2024 © - Vesti online