Utorak 08.09.2015.
18:53
Tanjug

Haradinaj podneo ostavku zbog "predaje kosovske zemlje Crnoj Gori"

Reuters
Nije mogao da prihvati razraničenje sa Crnom Gorom: Ramuš Haradinaj

Kako je saopštila ABK, Haradinaj je izjavio da se Komisija za spoljnu politiku pretvorila u politički instrument premijera Ise Mustafe i zamenika premijera Hašima Tačija, i da je izgubila smisao i ulogu koju treba da ima.

Nezadovoljan izveštajem o demarkacii sa Crnom Gorom, Haradinaj je funkconere te komisije nazvao idiotima i drugim pogrdnim imenima. Haradinaj je, naime, optužio kosovsku vladu za, kako je rekao, "predaju kosovske zemlje Crnoj Gori".

- To je kosovska zemlja i niko nema pravo da je preda - rekao je Haradinaj.

Predsednk vladine Komisije za spoljne poslove Enver Hodžaj je, podnoseći izveštaj o demarkacijom sa Crnom Gorom, rekao da je sve bilo u skladu sa zakonom i po redovnoj proceduru i da "Kosovo nije izgubilo ni deo svoje zemlje".

Haradinaj je, međutim, ipak kategorički ostao pri svojim stavovima, piše list.

- Mani se tih priča, Murat Meha je pogrešio. Vi ste pogrešili, predsednik Komisije je greška, vaša partija je greška, vaš predsednik je greška. Manite se te logike. Treba da imate granicu do koje možete tako da idete. Ne radi se o šali, ne radi se o opoziciji, radi se o teritoriji ove zemlje. Mi Albanci smo pogrešili što smo potpisali. Isa Mustafa je pogrešio, vi ste pogrešili, nemojte da odvedete zemlju tamo gde je pitanje da li će neko više imati želju da u njoj živi - rekao je Haradinaj.

2024 © - Vesti online