Ponedeljak 07.09.2015.
15:11
Tanjug, Vestionline

Galo hvali Đorđevića, Gasol (ne)zadovoljan

Tanjug/AP
Ceni Saleta: Danilo Galinari

- Poznajem Sašu, bio mi je trener u Milanu pre nego što sam otišao u SAD. On je veoma pametan, dobar motivator i pravi sjajnu atmosferu u timu - rekao je Galinari za zvanični sajt prvenstva Evrope.

Raspored Italijana

Danas (ponedeljak) je u grupi B slobodan dan. Italija se u utorak sastaje sa Španijom (21), dan kasnije sa Nemačkom (17.45) i u četvrtak, 10. septembra sa Srbijom (14.30).

Italija trenutno ima skor 1-1 i do kraja grupne faze odigraće utakmice protiv Španije, Nemačke i Srbije.

- Biće rat, veoma teško, ali istovremeno i zanimljivo, jer ćemo videti ko su najbolji timovi. Ovo je najteža grupa na prvenstvu - dodao je košarkaš Denvera.

On je posebno istakao Nemanju Bjelicu, Pau Gasola i Dirka Novickog.

- Bjelica je jedna od najboljih igrača na toj poziciji u Evropi, biće teško igrati protiv njega. Pau je kao i njegov brat Mark među najboljim visokim igračima na svetu. Neće biti lako ni protiv Nemačke, posebno na njihovom terenu i sa Novickim. Uvek je lepo igrati protiv njega - rekao je Galinari.

Tanjug/AP
Bez panike: Pau Gasol

Španski superstar Pau Gasol istakao je posle trijumfa nad Turskom (104:77) da se ekipa izdigla posle poraza od "orlova" na startu prvenstva Starog kontinenta.

Izabranici Serđa Skariola naredni meč na turniru igraju sutra protiv Italije od 21 sat

- Odigrali smo odličan meč protiv Turske, za razliku od duela sa Srbijom kada smo imali mnogo uspona i padova. Mnogo šampionata je iza nas i posle poraza od Srbije bili smo mirni, a ta utakmica nam je poslužila da budemo još više koncentrisani. Ima još mnogo da se igra do kraja prvenstva - rekao je Gasol.

Gorostas "crvene furije" je u pobedi nad Turskom bio najbolji pojedinac meča sa 21 poenom, sedam skokova i dve blokade.

- Nismo zadovoljni, ali ni razočarani startom na turniru. Svaka utakmica je priča za sebe i kao što ne smemo da budemo u euforiji posle pobede, tako ne smemo da očajavamo posle poraza - zaključio je Gasol.

2024 © - Vesti online