Ponedeljak 07.09.2015.
14:59
sputniknews.com

Petro Porošenko razmišlja o ofanzivi na Moskvu

Reuters
Tri moguća rešenja krize u Donbasu: Petro Porošenko

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko smatra optimalnom varijantom rešenje konflikta u Donbasu uspostavljanje ukrajinskog suvereniteta i državne vlasti na istoku zemlje. Pritom, ukrajinski lider ne isključuje i druge varijante razvoja događaja, kao što bi na primer bila odlučna ofanziva Oružanih snaga Ukrajine na teritoriji pod kontrolom ustanika i u perspektivi zauzimanje Moskve, piše ukrajinski nedeljnik "Korespondent“.

- Postoje tri varijante, tri scenarija razvoja događaja. Prvi scenario - radikalni: ofanziva Oružanih snaga, vojno oslobađanje teritorija i pohod na Moskvu. Druga pozicija -  izgradnja zida, predati deo teritorije: preživećemo bez Donbasa. Da li je moguća ovakva varijanta? Moguća. Ali ja kao predsednik neću trgovati Ukrajinom. Neću nikome dati ni stopu ukrajinske zemlje“, citira list intervjuu Porošenka ukrajinskim televizijama.

Treći put razvoja situacije u Donbasu - to je, prema rečima predsednika, ispunjavanje Minskog sporazuma.

- Postoji i treći put - to je obezbeđenje uspostavljanja ukrajinskog suvereniteta, od strane ukrajinske vlasti na toj teritoriji. Taj način se zove - Minski sporazum - izjavio je Porošenko.

2024 © - Vesti online