Ponedeljak 07.09.2015.
13:30
Tanjug

"Bosna je nezavisna država, Srbija mora to da poštuje"

Srna
Kad god su susedi mislili da je BiH slaba, prevarili su se: Denis Zvzdić

- BiH je samostalna, nezavisna, suverena zemlja uređena sa svojim Ustavom, mislim da to jednostavno svi trebaju respektovati i svi trebaju imati u vidu kada se daju izjave o BiH - izjavio je predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvidzić u emiziji Interview20 na BHT, koja će biti emitovana u sredu.

Naprotiv, naveo je i dodao:

- Naša vizura iz BIH može biti sasvim drugačija i mi možemo smatrati da su odnosi između Srbije, Kosova i Albanije vrlo složeni, vrlo kompleksni i da on i utiču na ukupne odnose u samoj regiji! - rekao je Zvizdić.

Zvaničnicima Hrvatske Zvizdić je uputi poruku zbog njihove opstrukcije izvoza mleka iz BIH u EU rekavši:

- Naši susedi koji izvoze više od milijardu evra svojih proizvoda u BIH treba da respektuju BIH i zbog toga jer nisam baš siguran da li bi istu količinu proizvoda mogli izvoziti bilo gde drugo! - dodao je on.

Zvizdić je rekao i da on nije čovek koji pristaje na ucene, te da to što BIH nije istom merom odgovorila Hrvatskoj ne znači da je BIH slaba, rekao je on te dodao:

 -Uvek kada su naši susedi mislili da je BIH slaba, prevarili su se u svojim procenama. Mi jednostavno želimo kvalitetne dobrosusedske odnose u regionu - zaključio je Zvizdić. 

2024 © - Vesti online