Ponedeljak 07.09.2015.
09:24
blic.rs

Srbin u Beču dobio doživotnu: Ubio tursku prostitutku transseksualku

Reuters
Priznao ubistvo čim su ga uhapsili

Srđan je ubio Hande 19. januara ove godine u njenom stanu, a zločin je otkriven tek nedelju dana kasnije kada su komšije primetile njenu golu nogu koja viri kroz napuklo prozorsko staklo i osetile užasan smrad raspadnutog tela.

Istraga je otkrila da je Srđan T. koristio usluge ubijene prostitutke od novembra 2014. godine. On je najmanje dva puta odlazio kod Turkinje u stan zbog seksa. Autopsija je pokazala da je Srđan Turkinju prvo davio rukama, zbog čega se ona onesvestila, a zatim ju je ugušio odećom.

Na sudu se branio rečima da ga je prostitutka, bez ikakvog povoda, napala, dugačkim noktima mu iskasapila obraz i usta, zbog čega je on bio prinuđen da se brani. Sudu je rekao da nije verovao da je ubio Turkinju, pa joj je za svaki slučaj vezao ruke - da ga ne bi iznenadila dok je premetao njen stan.

Kako prenose austrijski mediji, Hande je rođena kao muškarac, a iz domovine je odlučila da pobegne u julu 2014. iscrpljena svakodnevnom diskriminacijom i nasiljem zbog svoje seksualne orijentacije.

Posle ubistva u pljačku

Srđan je samo dan posle ubistva Srđan T. je počinio dve oružane pljačke u istom bečkom okrugu, poznatom po prostituciji. Policija ga je prvo uhapsila zbog pljački, a zatim ga je u pritvoru, na osnovu otisaka koje je ostavio na licu mesta ubistva Turkinje, dovela u vezu sa ubistvom prostitutke.

2024 © - Vesti online