Ponedeljak 07.09.2015.
12:00
K. N. - Vesti - Foto: Vesti

Guseničar bi nam mnoge radosti doneo

Vesti
Jedina želja da joj mama ozdravi: Helena sa Monikom Terzić

Terapije su bile i više nego blagotvorne za njenu ćerku, koja je greškom lekara sada u postelji. Pacijenti poput Monike za državu su zauvek otpisani, pa je Ljiljana ostavljena da se sama bori za njen oporavak, jer naš zakon o zdravstvu ne dopušta nikakvu kućnu rehabilitaciju, niti logopeda, što je još važnije, čak ni neurologa.

Lekara mora sama da plaća, kupuje skupe lekove, plaća vežbe fizioterapeuta... I baš zato se ova majka još jednom našla u nezavidnoj situaciji.

- Živimo u staroj zgradi bez lifta i vrlo mi je teško da Monu izvodim napolje. Ponekad prođe i više od dva meseca kako je ne šetam. Nemamo ni terasu kako bi boravila na svežem vazduhu. Na rehabilitaciju ide samo onoliko dana koliko možemo da platimo, što joj sad život znači. Jedina želja moje unuke Helene jeste da njena mama dođe u vrtić po nju. Ne pomažu ni igračke, ni slatkiši, niti bilo kakav poklon. Samo se privije uz svoju majku čim dođe iz vrtića i sanjari da joj se ona obraća i da sa njom šeta po parku. Zato, nemajući kud, slomljenog srca i duše, molim humane zemljake za pomoć. Ako neko ima Evac-Skate - guseničar za invalide, da nam pokloni, bićemo im doživotno zahvalni. Sa ovim pomagalom, Mona bi mogla često da izlazi u šetnju i bila bi tu i kad se njena ćerka igra u parkiću. Mona stalno osluškuje da čuje Helenin glas gde god da se nalazi, to joj je i najveća motivacija da ozdravi - poručuje zahvalna Ljiljana Terzić, sa kojom možete da stupite u kontakt na mobilni telefon: +381 63 4777 06 i dogovorite se o načinu slanja i dostave pomoći.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online