Nedelja 06.09.2015.
17:05
Tanjug, blic.rs

Incidenti u Preševu: Taksisti i humanitarci se "otimali" oko izbeglica

Tanjug
Izbeglicama je obezbeđen besplatan prevoz do kolegtivnog centra Preševo

Nakon predaha, oni se u grupama od po dvadesetak upućuju u centar zaseoka Miratovac, odakle ih autobusi UNHCR-a prevoze do kolektivnog centra Preševo.
 

U Preševu je, takođe, primećen veći broj privatnih autobuskih agencija koje migrante vode do Beograda, odnosno Subotice, odakle oni pokušavaju da se preko Mađarske domognu Nemačke, gde većina onih sa kojima se razgovara, kaže da želi da ode.

Kako prenose mediji, u subotu veče je došlo do incidenata a, jer su se pobunili taksisti pa je i policija bila primorana da stvari drži pod kontrolom.

Naime, taksisti iz Preševa naplaćuju oko 20 evra po prevozu do Prihvatnog centra, ali im “konkurenciju” prave predstavnici Kancelarije za mlade koji svakodnevno organizuju besplatan transport, pa je u jednom trenutku došlo do rasprave između taksista i predstavnika KZM.

Međutim, posle pojave pripadnika policije taksisti su se povukli pa je besplatan transport nastavljen.

Valjon Arifi iz Kancelarije za mlade kaže da se uvek radi noću zadnjih desetak dana.

- Pokupimo ih autobusima do Prihvatnog centra Preševo, podelimo im vodu, keks i mleko za mlade. Potrebno je još hrane, obuće - rekao je Arifi.
Jedan od aktivista Agron Ajeti tu je da se nađe i pomogne migrantima i kaže da se broj migranata povećava.

Kancelarija za mlade ranijih dana na terenu imala sedam volontera, međutim, kako se broj migranata povećavao oni su povećavali broj ljudi tako da ih sada ima 15. Miratovac je od Prihvatnog centra udaljen oko 15 kilometara.

2024 © - Vesti online