Subota 05.09.2015.
16:13
J. L. Petković - Vesti

Kosovska Mitrovica: Projekat za transparentnu vladavinu

ACDC
Goran Rakić i Dušan Radaković potpisuju sporazum

Cilj projekta je ojačavanje organizacija civilnog sektora kako bi efikasno nadgledale i prijavile korupciju, pomoć lokalnim institucijama da efikasno ispunjavaju pravne obaveze koje se odnose na transparentnost i podizanje svesti građana o potencijalnim koruptivnim delima, ali i mehanizmima pomoću kojim mogu da prijave takva dela. 

Potpisnici memoranduma smatraju da ovaj korak pokazuje odlučnost lokalnih institucija i nevladinog sektora da ojačaju vladavinu prava koja je neophodna radi zaštite slobode pojedinaca, demokratije i ekonomskog razvoja. 

Projekat finansira ambasada Velike Britanije na Kosovu, a potpisivanju memoranduma je prisustvovao ambasador Ruari OKonel. 

- Jedini način da se izborimo sa korupcijom jeste da upotrebimo moć naroda. Projekat će pomoći građanima da utiču na poboljšanje javne administracije i da odgovornost za rešavanje problema prebace na javne institucije. Jako mi je drago što postoji saradnja između ACDC i opštine Severna Mitrovica. Otvorenost opštine za proces nadgledanja je razlog za optimizam, kazao je OKoneli.

2024 © - Vesti online