Petak 04.09.2015.
19:29
Srna

CG: Budvanin uhapšen zbog organizacije prostitucije na primorju

Reuters/T.S.
Prostitucija u Crnoj Gori cveta, žrtve devojke iz zemalja okruženja

B. R. je osumnjičen da je na području Budve ugovarao i organizovao pružanje seksualnih usluga u hotelima, privatnim smeštajima i na drugim lokacijama, te da je u te svrhe koristio više punoletnih stranih državljanki iz zemalja okruženja.

Osumnjičeni B. R. će uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu u Kotoru zbog sumnje da je počinio krivično delo posredovanje u vršenju prostitucije, saopšteno je iz crnogorske policije.

Hapšenje je izvedeno u policijskoj akciji kodnog nazva "Sirena", koja je nastavak akcije "Pink tri".

Ovo je treća akcija Uprave policije Crne Gore usmerena na suzbijanje organizovanja i vršenja prostitucije, koja je u proteklom periodu sprovedena na primorju.

U akciji "Lutka" 20. avgusta uhašena je žena čiji su inicijali Ž. R. (37) iz Kotora, osumnjičena za posredovanje u vršenju prostitucije.

Ona je osumnjičena da je na području više primorskih opština ugovarala i organizovala pružanje seksualnih usluga u hotelima, privatnim smeštajima, plovilima i na drugim lokacijama, s ciljem sticanja novčane dobiti.

Prethodno su 24. jula, u akciji "Pink tri", uhapšena lica čiji su inicijali M. M. (29) iz Loznice, S. P. (33) iz Mostara i B. C. (54) iz Bara, koji su osumnjičeni za posredovanje u vršenju prostitucije.

Aktivnosti službenika Uprave policije MUP-a Crne Gore biće nastavljene, navodi se u saopštenju.

2024 © - Vesti online