Četvrtak 03.09.2015.
19:52
informer

"Stvorili smo haos, nije trebalo da napadamo Srbiju!"

Reuters
Protivnik većine američkih vojnih akcija: Donald Tramp

Na pitanje Lerija Kinga, šta misli o tome i šta bi on uradio da je na mestu Klintona, Tramp je kritikovao potez bombardovanja Srbije.

- Pa, ja bih to uradio nešto drugačije i znam da će to svima zvučati grozno. Ali, pogledajte haos koji su stvorili na Kosovu. Mislim, mi možemo reći kao da smo izgubili malo ljudi. Naravno, bili smo u avionima 75 hiljada metara u vazduhu iznad i bacali bombe. Ali, pogledajte šta smo uradili u toj zemlji, tim ljudima i koliko smrti i stradanja smo prouzrokovali- kaže Tramp.

- Tamo je trebalo ući sa vojnim trupama. Ubijanja bi bilo verovatno i tada, ali daleko manje. Ne bi imali takav haos kao što ga imamo sada- kaže uticajni republikanac.

- Ne znam da li se to smatra našim uspehom, ali ja to ne mogu da shvatim kao naš uspeh- objašnjava Tramp, osuđujući bombardovanje Srbije.

- Proterali su ljude iz zemlje, sa cele teritorije, tamo beže svi kako stignu, a niko ne zna šta se dešava. Hiljade je poginulih- kaže on.

Podsećamo, Tramp se protivi većini vojnih akcija SAD-a, a bombardovanje i agresiju na Srbiju je kritikovao u više navrata.

Donald Tramp želi da promeni kurs spoljne politike SAD-a i ističe da bi on sa Putinom bio prijatelj, što je izazvalo veliku pažnju američke javnosti.

2024 © - Vesti online