Petak 04.09.2015.
07:47
B. Božin - Vesti

Milion razglednica za Dorina

Vesti
Šaljite razglednice za Dorina

Na portalu Parse i parse ova kuća je izvestila da "još nema pozitivnih novina što se tiče zatvorskih uslova u kojima se Dorin nalazi".

- Njega drže u striktnoj izolaciji i nema kontakt sa drugim zatvorenicima. Zatvorenik treba očito da omekša, kako bi se odgovarajućim priznanjima prikrila pozadina hajke na njega. Nakon toga je, nema sumnje, predviđena i pres-kampanja protiv već okaljane žrtve. Jedino pažnja javnosti može da spreči ovu sramotnu računicu!

Tako dolazimo do suštine stvari, objašnjava se dalje: ono što je u ovom trenutku neophodno jeste podrška Aleksandru Dorinu po uzoru na akciju za Anđelu Dejvis (američkog borca za ljudska prava i humanistkinju, koja je 80-ih godina postala simbol za prava političkih zatvorenika).

- Neki od vas se sećaju da je Dejvisova posle lažnih optužbi od strane američkih vlasti uspela da se spase električne stolice samo tako što je iz celog sveta, a naročito zemalja istočnog bloka, stiglo milion razglednica u zatvor u kojem je ležala. Američko sudstvo je moralo da zaposli dodatno još šest službenika kako bi savladali tu poplavu solidarnosti.

Ako ovoga puta i ne bude toliko poštanskih karata i birokratija pokuša da ih spreči, želimo upravo to da predložimo. Pišite, dakle, razglednice prijatelju istine Aleksandru Dorinu, koji se u zatvoru nalazi zbog navodne trgovine kanabisom. Ohrabrite ga da istraje i da ne poklekne zbog prljavih i izmišljenih optužbi!

Njihov cilj je da Dorina sateraju u kriminalni ćošak kako bi dezavuisali njegov istraživački rad i učinili ga bezopasnim. Zbog toga pišite razglednice solidarnosti Aleksandru Dorinu! - saopštili su inicijatori akcije.

- Zamolite Vaše prijatelje i poznanike, naročito u inostranstvu, da takođe napišu razglednicu, jer "oni koji vršljaju u mraku, strahuju od javnosti kao anaerobni organizmi od kiseonika" - poručuje Ahriman ferlag u svom apelu.

Razglednice šaljite na adresu:

Alexander Dorin

Untersuchungsgefangnis Basel-Stadt

Binningerstrasse 21

CH-4051 Basel

Swiss

Pohvala za "Vesti"

Dr Peter Priskil, izdavač knjige o Srebrenici Aleksandra Dorina, dao je intervju srpskoj novini "Vesti", koji je objavljen u dva dela, prenosi portal Parse i parse.

Ahriman ferlag navodi da su "Vesti" jedine srpske novine internacionalnih razmera koje nisu pristale na kapitulacijski kurs prema NATO agresorima. "Rezonanca je bila ohrabrujuća: već u prvih nekoliko dana je stiglo više od 70 pisama podrške, priliv donacija je značajno porastao (tako da sada imamo i nešto više od potrebne sume), a izgleda da su i brojna protestna pisma iz celog sveta stigla u švajcarsko Odeljenje pravde u Bernu."

2024 © - Vesti online