Četvrtak 03.09.2015.
11:50
Tanjug

"U Srbiji ste bezbedni, a u Mađarskoj vas čeka žica i zatvor"

- Šta je to što mi treba da uradimo - želimo da se ponašamo evropski, da damo svoj doprinos i preuzmemo svoj deo odgovornosti. Mi ne bežimo od te odgovornosti, ali EU mora da nam kaže šta su naše obaveze - rekao je Vučić nakon obilaska Prihvatnog centra za migrante u Kanjiži gde je boravio sa ministarkom za evropske integracije nemačke pokrajine Bavarske Beatom Merk.

On je, međutim, naglasio da migranti ne žele da ostanu u Srbiji, da većina njih koji se u ovom ternutku u Kanjiži stigla tu jutros i da samo traži da ode.

- Ne možemo nikoga da primoramo da ostane, ali šta će biti posle 15. septembra plašim se jer svako ko pokuša da uđe u Mađarsku dobiće pet godina zatvora - rekao je Vučić.

Premijer je razgovarao sa migrantima, porodicama sa decom koje su trenutno u Prihvatnom centru u Kanjiži i sve je njih interesovalo šta se dešava kada pređu u Mađarsku.

Vučić im je objasnio da će Srbija učiniti sve da na teritoriji naše zemlje budu zbrinuti, ali da kada pređu granicu ne može ništa da garantuje, podsetivši ih da ih pri tome na granici čeka ograda, žica...

2024 © - Vesti online