Sreda 02.09.2015.
19:32
blic

Grčka manekenka spasila život migrantu koji je plutao 13 sati na moru

Facebook/Sandra Tsiligeridu
Migrant u naručju manekenke

Naime, Sandra se sa društvom vozila gliserom, a onda su u jednom trenutku u moru ugledali mladića kako pluta i u prvu mah pomislili da je reč o roniocu.

Međutim, kada su mu prišli bliže, videli su da se radi o izmučenom čoveku, koji je bio na izmaku snaga, pa su ga odmah izvukli na brod i ponudili mu toplu odeću.

Kako je ispričao Mohamed, u vodi je proveo 13 sati, nakon što je sa još 39 ljudi krenuo manjim brodom iz Turske. U jednom trenutku, vesla su im pala u vodu, a on i još jedan muškarac skočili su da ih pronađu, nakon čega su ih struje povukle i nisu mogli da se vrate na brod.

Uspeo je samo da se domogne pojasa za spasavanje, uz pomoć koga je i ostao na površini vode. Međutim, pitanje je da li bi preživeo da ga manekenka i njeno društvo nisu spasili.

Na brodu je ostala njegova porodica, koja je i prijavila njegov nestanak, a pošto ga policija nakon pet sati potrage nije pronašla, mislili su da se utopio.

Manekenka je priču o ovome objavila na Fejbuk profile i navela da se oseća blagosloveno što je bila u mogućnosti da spasi jedan život.

2024 © - Vesti online