Četvrtak 03.09.2015.
06:30
Tanjug

Bean festival: Ako volite pasulj, pravac Pasuljijada

Tanjug
Za sve ljubitelje pasulja

Vukotić je rekao da će koncept festivala pasulja ostati prepoznatljiv, ali i da će biti oplemenjen novim sadržajima, pa će tako, po njegovim rečima, uz takmičenje u kuvanju pasulja na tradicionalan način, posetioci moći da uživaju u ukusima raznih jela od pasulja i ostalim specijalitetima vojvodjanske kuhinje kao što su vrući čvarci, perkelti, krofne, štrudle itd.

- Kao prateći deo pasuljijade biće organizovana "salašarska pijaca" na kojoj je moguće degustirati ili kupiti domaće prehrambene proizvode, zimnicu ili domaću rakiju i vino, a biće priredjeno i pečenje rakije, a biće moguća i degustacija vruće rakije sa kazana - rekao je Vukotić.

Pored tradicionalnih "ravničarskih igara" koje se redovno održavaju u okviru temerinske pasuljijade, po rečima Vukotića, ovogodišnje novine u pratećem programu su: škola jahanja, vožnja fijakerom, gadjanje lukom i strelom...

- Kotizacija za takmičare iznosi 2.000 dinara, a posebno atraktivna nagrada očekuje pobednike u takmičenju u kuvanju pasulja, jer će na poklon dobiti magare - istakao je Vukotić i dodao da će, već po tradiciji, biti priredjen kvalitetan muzički program uz veliki broj spcijalnih gostiju.

Pored "Ekocentra Vodomar 05" organizator pasuljijade je "Salaš 137", a "Bean fest" će biti održan pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

2024 © - Vesti online