Utorak 01.09.2015.
21:09
sputniknews.com

Ruski hakeri sprečili teroristički napad na Njujork

Tanjug/AP
Ruski hakeri sačuvali bezbednost Velike Jabuke

- Neko mora da im se suprotstavi - naveli su hakeri koji se bore protiv terorističkih grupa, a pre svih protiv džihadista ID.

Mikro, haker te grupe, koji je zadužen za odnose sa medijima, naveo je za Raša tudej da "Duh sigurnosti“ presreće komunikacije među džihadistima.

- U Tunisu, kao i obično, komuniciraju putem Tvitera o onome što će raditi. I kada uhvatiš njihovu prepisku počinješ da slažeš delove slagalice u veće celine koje potom stvaraju neki smisao. Tražili smo dalje i onda smo shvatili da imamo nešto. Ispitivali smo malo bliže, čekali nekoliko sati i upozorili vlast. Nekoliko dana kasnije stigla je informacija da smo sprečili teroristički napad - kazao je Mikro.

Prema njegovim rečima, jedna druga njihova aktivnost je bila usmerena na sprečavanje terorističkog napada u Njujorku.

Haker je naveo da je "Duh sigurnosti“, koji održava veze sa pokretom "Anonimus“, uspostavio jedinstven uvid u onlajn funkcionisanja ID i njene rastuće mreže filijala.

- U početku nismo uradili mnogo, ali sada je postalo lakše, jer sada znamo ko su oni, znamo njihove metode, znamo sve o mreži ID - naveo je Mikro.

Dok teroristička zavera predstavlja srž aktivnosti "Duha sigurnosti“, aktivisti su uspeli da ugase stranice (naloge) ID koje ta teroristička organizacija koristi za emitovanje svojih zločina i za regrutaciju novih pristalica.

Kao rezultat rada grupe "Duh sigurnosti“ 59.000 tviter naloga, 1.300 propagandnih video-zapisa na Jutjubu i 130 sajtova je isključeno ili je sadržaj uklonjen sa internet mreže, navodi RT.

2024 © - Vesti online