Utorak 01.09.2015.
09:05
Tanjug

Rama ne sanja "veliku Albaniju", Vučić upozorava da treba pažljivije sa snovima...

Tanjug/AP
Kakvo divno prijateljstvo: Aleksandar Vučić i Edi Rama

Za Ramu se, kako je rekao, postavlja pitanje ima li uopšte smisla govoriti o "velikoj Albaniji" u situaciji kad razgovaramo o ekonomskoj uniji zemalja regiona, koja bi trebalo da funkcioniše poput unije zemalja Evrope.

Ocenivši da su svi mitovi prošlosti hrana "jednog primitivnog nacionalizma", Rama je rekao da su takvi stavovi u suprotnosti sa svetom mladih, kojima, dodao je, želimo da obezbedimo bolje uslove za život.

- Verujem da Rama želi Albaniju u EU, ali sa snovima treba pažljivije... - prokomentarisao je Vučić i dodao:

- Jer, snova koliko hoćete, ali oni nekad za druge budu mora. Mislim da niko ne želi da vidi ni "veliku Albaniju", ni "veliku Hrvatsku", ni "veliku Srbiju", već uspesne zemlje koje sarađuju", rekao je Vučić, navodeći, kao primer, da će nama Drač uskoro biti najbliža luka i da smo se ekonomski već povezali tako da je to dobro za obe zemlje.

- Nisam dao takvu izjavu zbog izbora, ali verujem da je san Albanaca da žive zajedno - legitiman. Taj san treba da realizujemo kao evropski narod i u okviru zajednice evropskih naroda gde ćemo svi živeti zajedno, i Srbi, i Hrvati i Albanci... - pojasnio je Rama.

2024 © - Vesti online