Ponedeljak 31.08.2015.
09:40
Tanjug

Ko će sa Ivicom, a ko protiv njega?

Tanjug
Bez promena, JS ostaje uze SPS: Dragan Marković Palma

- Ne znam šta će PUPS da radi, ali SPS i JS izlaze zajedno na izbore na svim nivoima - kaže Marković.

Prema pisanju pojedinih beogradskih medija, Partija ujedinjenih penzionera bi mogla da napusti dugogodišnju koaliciju sa SPS i priključi se SNS, o čemu bi trebalo da se izjasniti Glavni odbor te stranke krajem septembra.

''Danas'' navodi da zvanične izjave o tome iz PUPS-a nema, ali da je novinaru tog lista rečeno da za sada nema nikakvih promena niti novina na tom polju i da se PUPS redovno priprema za lokalne izbore, na kojima koalicije nikada ne mogu biti zacrtane.

SPS-u ne pada rejting

Predsednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) Branko Ružić kaže da interna istraživanja socijalista pokazuju da njihov rejting ne opada i da ta stranka, zajedno sa tradicionalnim koalicionim partnerima, PUPS-om i Jedinstvenom Srbojim, ima 15 odsto podrške građana.

Najbolji politički barometar su izbori, smatra Ružić i navodi da će svi koji tvrde da je SPS pao ispod 10 odsto podrške biti neprijatno iznenađeni nakon izbornih ciklusa.

Na pitanje ''Blica'' da li očekuje i ima li potrebe za izborima na proleće, Ružić je odgovorio da u aktuelnom političkom trenutku ta odluka nije na SPS-u, koji je, međutim, spreman na svaku opciju koju odredi premijer Vučić.

- Kao državotvorna stranka i kao realpolitičari, uvek smo se zalagali za političku stabilnost i pun mandat trajanja svake vlade - zaključio je Ružić za "Blic".

2024 © - Vesti online