Nedelja 09.05.2010.
16:03 >> 17:26h
Vestionline

Drašković: Četnici nisu zločinci


General Draža ubijen zbog borbe protiv komunista: Vuk Drašković


Na obeležavanju 65. godišnjice pobede nad fašizmom na Ravnoj gori, Drašković je rekao da se "u moru laži" može čuti da su četnici razbili nekadašnju Jugoslaviju.


"Nije mrtav Draža Mihailović razbio Jugoslaviju, već su je razbili živi Titovi generali", naglasio je Drašković pred nekoliko hiljada pristalica Ravnogorskog pokreta.


Nije istina, dodao je, da su četnici u proteklim ratovima činili zločine.


"Pravila ih je na isti način ista ona ideologija koja je pravila zločine od oktobra 1944. do jula 1946. godine", rekao je Drašković.


On je pozvao državne organe da ukinu, kako je rekao, sramnu ideološku presudu beogradskog komunističkog suda kojom je, prema njegovim rečima, prvi antifašistički gerilac u Evropi proglašen za fašistu.


General Draža Mihajlović, rekao je Drašković, nije ubijen jer se borio protiv Nemaca i ustaša, već što se borio i protiv komunista.


"Slomom Draže Mihailovića, svi smo mi u onoj velikoj državi, ne samo u Srbiji, uvedeni u lažni komunistički raj čiji je neminovni ishod morao da bude stvarni pakao", naglasio je Drašković.


Istok i Zapad, napomenuo je Drašković, diktatura i sloboda, uhvatili su se ukoštac na generalovom suđenju: samo zato što je bio za Zapad i za slobodu, Mihailović je morao da umre.


"Srbija u Evropi i Srbija na Zapadu: ovaj ideal i ovaj cilj svojim životima su platili general Draža Mihailović i njegova mučenička vojska", zaključio je Drašković.
Skupu na Ravnoj Gori prisustvovali su i funkcioneri SPO Srđan Srećković, Aleksandar Čotrić, Sanja Čeković i drugi.

2024 © - Vesti online