Nedelja 30.08.2015.
17:47
Tanjug

Dani piva: Najbrže ispijeno pivo od litar za 3,94 sekunde

Reuters/M.R.
Svaka čast na pobedi

U ženskoj konkurenciji pobednica je Martina Trajković iz Leskovca koja je kriglu sa pola litre piva ispila za 4,15 sekundi.

Ove godine u brzom ispijanju piva oprobalo se 30 takmičara, među kojima tri žene, a pobednici su nagrađeni novčanim nagradama i poklon paketima pivare Karlsberg.

Takmičenje u brzom ispijanju piva je manifestacija koja se redovno održava u okviru "Dana piva" i tim povodom u Zrenjanin pristižu takmičari i iz drugih gradova, dok pivopije bodri brojna publika kod koje ovo takmičenje pobuđuje izuzetno interesovanje, saopštio je organizator.

Fijakerijada koja se organizuje u sklopu te zrenjaninske manifestacije, svečano je otvorena u subotu, a u okviru programa održan je i Memorijal "Milan Nosonjin".

U okviru takmičarskog dela održano je 3. kolo Kupa Srbije u disciplini dvopreg, a ove godine je bio najveći odziv - od ukupno 21 takmičara, prvo mesto osvojio je Ljubiša Trnjakov Stapar.

 Popularni pevač Željko Joksimović održao je na Trgu slobode koncert i okupio čak 20.000 fanova koji su zajedno sa zvezdom dva sata neumorno pevali njegove najveće hitove, a centar Zrenjanina pretvorio se u pravo festivalsko jezgro.

Nastupajući tokom četvrtog dana manifestacije "Dani piva", Joksimović je promovisao i svoje najnovije pesme koje je publika za kratko vreme veoma dobro prihvatila.

Nastup Generacije 5 okupio je na Žitnom trgu prave poštovaoce rok zvuka, koji su okupljeni među pivarskim štandovima nakon dužeg perioda ponovo u Zrenjaninu mogli da čuju legendarni sastav.

Duže odsustvovanje sa zrenjaninske scene nadoknadili su vulkanom pozitivne energije koju je publika odmah odlično prihvatila, a posebno kada su se začuli zvuci velikih hitova "Ti i ja", "Najjači samo ostaju" i "Ti samo budi dovoljno daleko".

Posebno zanimljiv program za decu tokom jubilarnih "Dana piva", dobio je svoju lokaciju u pešačkoj zoni u samom centru grada, gde su u Gimnazijskoj ulici, tokom svih pet dana manifestacije u večernjim satima organizovane predstave za decu, nakon kojih okupljene mališane zabavljaju animatori.

Po uzoru na svetske metropole, u ulici dominiraju postavljeni raznobojni kišobrani koji doprinose zanimljivoj atmosferi, a tokom protekla četiri dana, ulicu je posetio izuzetno veliki broj dece i njihovih roditelja.

2024 © - Vesti online