Subota 29.08.2015.
11:33
Tanjug

"Vreme je da teret štednje ponesu neki drugi"

Tanjug
Penzioneri sada malo da odahnu: Milan Krkobabić

- Ne čudi. Bauk neizvesnosti da li će biti penzija ili ne, preteći je kružio nad glavama najsiromašnijih. Upravo je ta kategorija podnela najveći teret krize i mera koje je država preduzela. Ali su oni imali i najviše razumevanja za to, u potpunosti su shvatili i težinu situacije i neophodnost podrške koju je PUPS dao konceptu fiskalne konsolidacije koji je proklamovao predsednik Vlade - kaže Krkobabić za "Danas"
 

Kako je dodao, sada, kada su efekti konsolidacije vise nego ubedljivi, vreme je da i oni malo odahnu, jer svet pripada i njima.

- Vreme je da teret štednje ponesu neki drugi -  kaže Krkobabić.

On dodaje da su vrednosni stavovi prema kojima penzije treba da prate plate, kao i slogan da nema viška radnika, već samo manjak poslova, potvrđeni i podržani u direktnim kontaktima sa građanima, na ulicama, trgovima i u salama.

- PUPS zaista pravi iskorak ka partiji socijalne pravde koja će okupiti i zastupati široke slojeve, ne samo penzionere. Zbog toga nudimo odgovore i za ostale probleme, što je i logično, jer su oni svi međusobno povezani - kaže lider PUPS-a.

Prema njegovim rečima, zastupajući novi koncept isplate penzija, koji je više evropski, blizak slovenačkom modelu, zalažemo se pre svega za "dobru državu", državu ekonomski utemeljenu, organizovanu, efikasnu i socijalno pravednu.

2024 © - Vesti online