Petak 28.08.2015.
17:26
Tanjug, Vestionline

SVI čestitali...

Reuters
Čestitke: Ivana Španović

- Ovo je još jedna u nizu medalja koja potvrđuje da je Ivana u samom atletskom svetskom vrhu i da svakim takmičenjem pomera svoje granice, a time i nacionalne rekorde. Koliko je veliki uspeh pobediti sebe kada je najteže i kada se od vas najviše očekuje, znam kao nekadašnji sportista i na tome joj od srca čestitam - navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Španovićeva je do bronze došla skokom od 7.01 metara što je novi držvani rekord.

- Ponosan sam što sam ministar jednoj takvoj sportistkinji i duboko verujem da je upravo Ivana ta koja će nas obradovati dugo čekanim olimpijskim sjajem u atletici. Svaka čast Ivana - poručio je Udovičić.

Čestitke su se ređale kao na traci...

- Još jednom ste obradovali svoju zemlju i svoj narod osvojivši medalju na najvećem svetskom takmičenju u atletici. Uspeli ste ono što niko u Srbiji do sada nije i oborili nacionalni rekord. Želim Vam još puno rekorda u budućnosti - naveo je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

U red je stala i Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović.

- Upućujem najiskrenije čestitke najboljoj srpskoj atletičarki Ivani Španović na oborenom državnom rekordu u skoku udalj u finalu šampionata sveta u Pekingu. Ivana, koja je ostvarila najveće uspehe u srpskoj atletici, nas je navikla na uspehe i želim joj da osvoji istorijsko zlato na šampionatima sveta koji je očekuju. Uz, još jednom, najiskrenije čestitke na današnjem novom državnom rekordu, koji postavlja nama svima zadatke da to isto činimo u svojim resorima, uverena sam da je to moguće - istakla je Zorana Mihajlović.

Čestitke je uputio i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

- Novi Sad je ponosan na Ivanu koja je na Svetskom prvenstvu osvojila bronzanu medalju i po ko zna koji put dokazala da je naša najbolja atletičarka. U ime Grada Novog Sada i svoje lično ime želim da joj se uspesi nižu i u privatnom i u profesinalnom životu - kaže se u Vučevićevoj čestitci.

2024 © - Vesti online