Subota 29.08.2015.
04:30
b92.net

Ako ovako spavate nikada se nećete odmoriti

lamattressdepot.com
Spavanje u položaju fetusa dobro je samo za trudnice

Spavanje na stomaku

Iako vam se možda čini da u ovom položaju istežete telo i leđa, spavanje na stomaku u stvari ima potpuno suprotan efekt koji ćete osetiti ujutru, kada ustanete iz kreveta.

U ovoj pozi vrlo je teško zadržati prirodni i opušteni položaj karlice. Isto tako, na ovaj način stvarate pojačani pritisak na prepone i mišiće stomaka, nogu i ruku što nadražuje nervni sistem i može dovesti do zatezanja i bolova u mišićima.

Slično je i s položajem glave koja je postavljena u potpunosti u stranu dok ste vi na stomaku. Zarotirana glava čini tetive i mišiće vrata zategnutim tokom cele noći, nervi su pritisnuti, a sve to može dovesti do bolova u vratu i neočekivane glavobolje.

Položaj fetusa

Iako je reč o položaju spavanja u kojem mnogi uživaju, pokušajte da napraviti male, ali velike promene u spavanju i izbegavajte ovaj položaj. U položaju fetusa karlica je savijena u oblik slova C, što nikako nije prirodno.

Isto tako, u ovom položaju pate i vaša kolena koja, ako su dugo savijena u istom položaju, pogoršavaju cirkulaciju i izazivaju bolove u zglobovima. Tokom spavanja u položaju fetusa pritisnuta je dijafragma, zbog čega je otežao disanje. Pritisak na grudima može izazvati tup bol.

Ova poza jedino je dobra i korisna za trudnice jer im smanjuje pritisak na stomak i olakšava disanje.

2024 © - Vesti online