Petak 28.08.2015.
12:44
Tanjug

Među stradalim migrantima bila i deca, uhapšeno troje osumnjičenih

Reuters
Konačan bilans: U kamionu stradalo 50 muškaraca, osam žena i četvoro dece

Direktor policije pokrajine Burgenland Hans Peter Doskocil je na konferenciji za novinare objavio da je u vezi sa tim slučajem mađarska policija uhapsila troje ljudi, koji se sada nalaze u pritvoru, prenele su svetske agencije.

On je dodao da je među žrtvama, koje su najverovatnije preminule od gušenja, bila i grupa sirijskih izbeglica, što je policija zaključila po tome što su u kamionu pronađeni sirijski putni dokumenti.

Policijska istraga je pokazala i da je kamion sa mrtvim migrantima bio parkiran u zaustavnoj traci autoputa najmanje 24 sata pre nego što je otkriven, rekao je Doskocil.

Prema rezultatima istrage, hladnjača od 7,5 tona je u ranim jutarnjim satima u sredu krenula iz Budimpešte, a oko devet sati pre podne bila je na mađarsko-austrijskoj granici, koju je prešla tek tokom noći.

U četvrtak rano ujutro, između pet i šest sati, kamion je ostavljen u zaustavnoj traci na autoputu A4 kod austrijskog mesta Parndorf.

U kamionu, koji su krijumčari koristili za prebacivanje ilegalaca, koji je kontrolisan nakon dužeg stajanja u zaustavnoj traci autoputa kod mesta Parndorf, pronađeno je 71 telo.

2024 © - Vesti online