Sreda 26.08.2015.
16:29
Srna

Nema dokaza da je Drina u Srbiju donela tela iz Srebrenice

Reuters
Sa suđenja Ratku Mladiću

Tokom unakrsnog ispitivanja, Radovanovićeva je rekla da nema nijednog dokaza za to, osim datuma nestanka tih osoba, koji su, kako kaže, problematični.

- Osim datuma nestanka, nemamo nijedan činjenični dokaz da je to neko ko je nastradao u Srebrenici - rekla je Radovanovićeva.

Tužioci su predočili nalaz svog istražitelja Dušana Janca po kojem je "nekoliko" tela osoba nestalih posle pada Srebrenice bilo pronađeno u Srbiji, na lokacijama duž obala Drine i Save, odnosno kod Sremske Mitrovice, Šapca i Beograda, preneli su beogradski mediji.

Oni su naveli da su se ta tela našla u Srbiji tako što su kod Zvornika dospela u Drinu, koja ih je zatim odnela nizvodno. Prema navodima optužnice, u Zvorniku je izvršena većina streljanja srebreničkih muslimana.

Prema tvrdnjama tužbe, kada su tela pronađena, ustanovljeno je da se "ti posmrtni ostaci mogu povezati sa Srebrenicom".

Komentarišući spiskove osoba nestalih posle pada Srebrenice, koje je sačinio Crveni krst, a u kojima se, osim datuma, kao mesto nestanka navode Potočari kod Srebrenice, Radovanovićeva je podsetila da su veštaci tužbe naveli da u dosta slučajeva nedostaje mesto nestanka, kao i da ima dosta grešaka.

2024 © - Vesti online