Utorak 25.08.2015.
17:22
Vestionline

Obraz i Naši pozivaju na protest protiv migranata u Srbiji

nasisrbija.org
Plakat za protest

Nakon bezobzirne NATO agresije na zemlje poput Avganistana, Iraka, Sirije… došlo je do masovnih migracija stanovništva iz ratom zahvaćenih područja. Umesto da ponesu makar deo odgovornosti za zlo koje su nanele i prihvate iseljenike čije su gradove i sela bombardovale i razorile, zemlje Evropske unije uvode restriktivne mere, grade zidove na granici sa Srbijom i pokušavaju da sav teret prebace na našu zemlju, kaže se u saopštenju.

"Skorašnje izjave zvaničnika EU, ali i predstavnika vlasti u Srbiji, nedvosmisleno ukazuju na nameru Zapada da u Srbiji trajno naseli 400.000 migranata sa Bliskog i Srednjeg istoka. Na to ukazuje i najnovija tvrdnja da nelegalni imigranti ne mogu biti vraćeni iz zemalja EU u Makedoniju i Grčku jer su one "nesigurne“, ali mogu u Srbiju, jer će u našoj zemlji biti izgrađeni prihvatni centri!?" – postavljaju pitanje organizatori protesta.

Ovakav razvoj događaja bio bi u svakom smislu tragičan po srpski narod i državu, koji se već dave u nagomilanim problemima bele kuge, siromaštva, islamskog ekstremizma i terorizma. Mi Srbi saosećamo sa stradanjem i patnjom svakog naroda, ali ovo pitanje moraće da rešavaju zemlje članice EU i NATO koje su dovele do ove humanitarne katastrofe, poručuje se u saopštenju.

Obraz i Naši rešenje vide u hitnoj zabrani naseljavanja migranta u Srbiji.

Dve organizacije zahtevaju podizanje zaštitnih zidova oko najkritičnijih mesta i organizovanje vozova i autobusa koji bi migrante prevozili do granice sa Hrvatskom, koja je članica EU i nadaleko poznata po svom humanizmu, zaključuje se u saopštenju koje je završeno sloganom "Migrante u Hrvatsku!".

Inicijativa mladih protiv skupa

"Ovaj sraman skup zakazan je za 31. avgust od 18 časova na Trgu Republike, što smatramo za veliki propust državnih organa. Protest protiv izbeglica iz ratom zahvaćenih područja je više nego sraman čin, ali ujedno je i očekivan od ovakvih organizacija, koje koče Srbiju u njenom putu ka EU. Propagiranje mržnje prema azilantima može dovesti do eskalacije sukoba na prostoru čitavog regiona. Inicijativa mladih traži hitnu zabranu ovog skupa i zabranu organizovanja sličnih".

2024 © - Vesti online