Sreda 26.08.2015.
05:30
punkufer.dnevnik.hr

Zaboravite na skupa putovanja: Evo gde možete uživati za mnogo manje novca

wallpaperswide.com
Magičan grad, jeftino pivo, odlična zabava: Prag

Uživanje u pivu

Zaobiđite: Minhen
Posetite: Prag

Zahvaljujući Oktoberfestu, ali i brojnim drugim pivnicama, ime glavnog grada Bavarske postalo je sinonim za pivo. I jeste, u Minhenu je pivo sjajno, ali i skupo, dok je u Pragu pivo sjajno, ali jeftino. Uostalom u Pragu se godišnje popije najviše piva po glavi stanovnika, 147 litara.

Wikipedia/David Holt
Dobro, nije baš Ibica, ali garantuje odličnu zabavu: Riga

Zabava

Zaobiđite: Ibicu
Posetite: Rigu

Naravno, svi ste čuli za lude žurke na španskoj Ibici, ali oni koštaju mnogo novca. Verovali ili ne, glavni grad Letonije sve više i više postaje parti meka, zahvaljujući sjajnoj sceni i jeftinom alkoholu.

Stari grad vrvi barovima, klubovima i pubovima, a u prilog Rigi idu i cene. Pivo ćete retko gde platiti više od 2, a koktel više od 4 eura.

Reuters
Posetite poluostrvo Istru, recimo predivni Rovinj i uživajte u vinima i tartufima

Poseta vinarijama

Zaobiđite Italiju

Posetite Istru

Hrvatsko poluostrvo rado će vam otvoriti vrata ukupno 110 vinarija. Tradicija pravljenja vina u Istri potiče još iz antičke Grčke, a danas je najpopularnije vino nadaleko čuvena malvazija.

S druge strane Italija, posebno Toskana takođe nudi lepa vina, ali je tura po Istri daleko jeftinija, a uza sve možete uživati i u tartufima…

Reuters/L. F.
Zaboravite na Alpe, skijanje u Bugarskoj će vas koštati bar triput manje

Skijanje

Zaobiđite: Alpe
Posjetite: Bugarsku

Tačno, Alpi vrve od poznatih i izvrsnih skijališta, ali da bi kupili ski pas i platili smeštaj ponekad morate da dignete kredit. S druge strane, bugarsko skijalište Bansko kompletno je obnovljeno i za znatno manje novca nudi gotovo iste stvari.

Nedavna su istraživanja pokazala da je skijanje u Bugarskoj otprilike triput jeftinije nego u Alpima!

Reuters
Razumemo zašto volite Rim, ali sledeći put pođite do Turske, nećete se kajati

Istraživanje istorije

Zaobiđite: Rim
Posetite: Efes

Koloseum. Panteon. Rimski forum. Istina, sve se to nalazi u glavnom talijanskom gradu. Ali, verujte, ko je jednom bio zna i da su gužve za ove atrakcije nepodnošljive i često bi sledeći put pobegao glavom bez obzira. S druge strane, turski Efes je pun antičkih spomenika, a poseta mnogima od njih je i besplatna.

Veliki teatar koji prima 25 hiljada ljudi ili Artemidin hram, samo su neki od istorijskih spomenika koje ćete naći u Efesu.

2024 © - Vesti online