Sreda 26.08.2015.
03:30
elle.rs

Korektor: Proizvod koji čuda čini za naš ten

pixabay.com
Tajna savršenog tena leži u u dobrim korektorima: Izaberite pravu nijansu

Podočnjaci - korektor za podočnjake mora imati efekat kao najlon čarapa od 20 dena - da promeni boju, a da ne maskira kožu. Težak korektor na podočnjacima samo još više naglašava bore i kese. Zato se opredelite za proizvod lagane teksture (tečni korektor) jer njegova prekrivna moć ne bi trebalo da dođe iz teksture, nego iz same boje. Sigurno ste nekada videli (ako ne i iskusili) kako presvetao korektor na podočnjacima loše izgleda jer se oni ne prekrivaju, već dobijaju sivi ton, a idealan korektor za podočnjake trebalo bi da ima narandžast podton. U prvom trenutku izgledaće vam neobično da nanesete na lice oranž nijansu, ali kada se setite da se boja kože podočnjaka razlikuje od boje celog lica, onda više i nije tako čudno. Cilj je: podočnjak + korektor = identična boja kože kao na ostatku lica.

Ostale nepravilnosti – kada je reč o bubuljicama i analogiji sa čarapama, ovde bi korektor trebalo da vrši funkciju grilonki, tj. čarape od 200 dena - da pokrije sve što se može. Onaj kremasti žućeg podtona (u stiku ili kremi), stavite direktno na bubuljicu i tapnite prstom da se ublaže ivice ka ostatku kože, a potom nanesite još malo na sam centar problema. Obavezno fiksirajte puderom u prahu.

Najprirodniji efekat dobija se ako se na lice stavi tečna podloga lagane prekrivne moći, a onda nepravilnosti neutrališu korektorima. Tako ten izgleda prirodnije, blistavije i prozračnije.


 

2024 © - Vesti online