Ponedeljak 24.08.2015.
17:34
Tanjug

"Dačić može da preuzme kosovski pasoš, pošto je rođen na Kosovu"

Reuters
Vučićeva inicijativa dobra, ali...

- To je sasvim ozbiljna ponuda, izrečena na javnom mestu. On (Dačić) je rođen na Kosovu, iako su njegovi roditelji došli u našu zemlju između Prvog i Drugog svetskog rata kao kolonizatori. Ali, prema našem Ustavu, svaki građanin koji je rođen na Kosovu ima pravo na državljanstvo, odnosno dvojno državljanstvo, i gospodin Dačić je isto tako dobrodošao da preuzme svoj pasoš - rekao je Tači, objavio je portal Avaza.

Upitan da prokomentariše izjavu zamenika ruskog ambasadora pri UN, koji je tu ponudu ocenio "sasvim nedogovornom", Tači je rekao da je to "ustavna ponuda" i izjava koja se bazira na kosovskom ustavu.

Ministar spoljnih poslova Kosova Hašim Tači izjavio je da su inicijative za pomirenje koje dolaze od predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića dobrodošle, ali da bi, kako je rekao, uspele, one moraju biti utemeljene na punom, a ne selektivnom prihvatanju istine o onome što se dogodilo u bivšoj Jugoslaviji, o ratovima u Sloveniji i Hrvatskoj, sve do rata na Kosovu 1999.

- To je ustavni odgovor s moje strane - rekao je Tači, koji je rekao da da Dačić na tu njegovu ponudu nije odgovorio, ali da ona ostaje otvorena.

2024 © - Vesti online