Nedelja 09.05.2010.
12:54 >> 15:59h
Tanjug

Beograd dobio "Euro park" za Dan Evrope

Ivica Dačić i Vensan Dežer na proslavi Dana Evrope  

Otvaranju su prisustvovali i direktorka Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije Milica Delević i član Gradskog veća Beograda Željko Ožegović.

Dežer je rekao da je zadovoljan što se 60. godišnjica EU, koja sada ima 27 članica, obeležava sa građanima Beograda i Srbije.

"Rastemo brzo, bez obzira na krizu, i ako smo zajedno i solidarni možemo prebroditi sve", rekao je on, podsetivši da je taj moto jedan od simbola današnjeg obeležavanja Dana Evrope.

Delevićeva je ocenila da ima izazova u EU, ali i u Srbiji, ali da ni Srbija, niti Unija ne treba da zaborave zašto je evropska porodica krenula putem proširenja.

"Mi smo krenuli zbog reformi koje se dešavaju u procesu EU integracija, a koje garantuju građanima poboljšanje životnog standarda, vladavinu prava i života kakav žele da vide", rekla je Delevićeva.

Ona je navela da je EU zaokružila zonu mira, stabilnosti i prosperiteta koju ima i dodala da bez obzira na izazove veruje da će se putovanje Srbije, zbog obostranog strateškog interesa, završiti ulaskom država zapadnog Balkana u EU.

2024 © - Vesti online