Ponedeljak 24.08.2015.
09:50
Tanjug

BG: Mladić ranjen, dve osobe teže povređene u udesu

Tanjug
Lekari Hitne pomoći imali 99 intervencija u toku noći

- Mladić star oko 25 godina zadobio je iz vatrenog oružja oko 22.10 časova u Bulevaru Zorana Đinđića, težu povredu, prostrelnu ranu desne butine, a prevezen je u KBC Bežanijska Kosa - rekla je Macura.

Dvojica muškaraca, obojica stara oko 30 godina, teže su povređena u udesu, koji se dogodio oko ponoći na ulazu u Padinsku Skelu, istakla je portparol Hitne pomoći.

- Muškarac, koji se nalazio na mestu suvozača, zadobio je razderotinu glave, prelom desne potkolenice i prelom leve butne kosti, a drugi muškarac, vozač, imao je razderotinu glave, prelom leve podlaktice, a kako se sumnja i prelom levog zgloba kolena - kazala je Macura.

Obojica muškaraca prevezena su na odeljenje za reanimaciju beogradskog Urgentnog centra, rekla je portparol Hitne pomoći.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 99 intervencija od kojih 22 na javnim mestima, a za protekla 24 časa 222 intervencije od kojih 56 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se od hroničnih bolesnika najčešće obraćale osobe sa hipertenzijom, srčani pacijenti, a u manjem broju i astmatičari, navela je Macura.

Hitna pomoć je na muzičkoj manifestaciji "Bir fest" na Ušću obavila četiri intervencije, dodala je Macura.

Portparol Hitne pomoći je savetovala uzimanje doručka i tečnosti, provetravanje prostorija, šetnje i oprez u saobraćaju.

2019 © - Vesti online