Nedelja 23.08.2015.
21:41 >> 22:05h
Vestionline, Tanjug

"Orlovi" opet bolji od Izraela

kss.rs
Nova provera, nova pobeda: Košarkaši Srbije (Foto: Arhiva)

Pitanje pobednika nije se postacvljalo. Sredinom polsednje četvrtine, Srbija je imala +15 (73:58), ali u finišu je došlo do malog opuštanja naše selekcije što je domaćin iskoristio i ublažio poraz. Za Srbiju su strelci bili: Raduljica 16 (9sk), Kuzmić 9, (7sk), Erceg 11, Milosavljević 6 (4as), Kalinić 4, Bjelica 9 (11sk), Marković 9, Teodosić 6 (3sk, 6as), Simonović 6, Nedović 1p (2sk, 3as).

- Očekivali smo da će druga utakmica protiv Izraela biti mnogo teža od prve i to se i obistinilo. Protivnik je bio jači za Fišera, uz to su igrali mnogo agresivnije i čvršće često i preko granice faula. U nekoliko navrata upozoravao sam sudije na grubu igru protivnika, jer je postojala opasnost da dođe do povrede - rekao je Đorđević za sajt Košarkaškog saveza Srbije. 

On je naveo da su njegovi izabranici na takvu igru odgovorili muški, ali u granicama košarkaških pravila.  

- Našli smo rešenja za njihovu agresivnost i brzinu, pre svega iz naše prepoznatljive igre u odbrani. Neki naši igrači, koji su do sada manje igrali pripremne mečeve, kroz minute na terenu dolaze do željene forme. Imamo još vremena da kroz treninge i dve utakmice sa Slovenijom još podignemo nivo igre i dostignemo željenu formu za Evropski šampionat - zaključio je Đorđević.

Nisu igrali: Nikola Milutinov, Nemanja Dangubić i Vladimir Štimac i verovatno među njima se traži dvojac koji neće videti Evrobasket. U prvom meču, Srbija je pobedila 85:70.

Kod Izraelaca najbolji je bio Elijahu sa 14 poena.

2024 © - Vesti online