Ponedeljak 24.08.2015.
01:17
D. Lj. J. - Vesti

Pink panter (najtraženiji makedonski kriminalac) pao posle 20 godina

Reuters
Kriminalac i ubica priveden u Francuskoj nakon što je pobegao iz zatvora u Švajcarskoj (Ilustracija)

- On je 2013. bio priveden u Francuskoj nakon što je pobegao iz zatvora u Švajcarskoj. Policije u Evropi su ga tražile i zbog sumnje da je učestvovao u kriminalnoj grupi Pink panter - rekao je Ivo Kotevski, portprol MUP Makedonije.

Zbog svirepog ubistva svoje devojke Meri Joševske, Hadžiski je 1993. u Skoplju bio osuđen na 20 godina zatvora. Do pravosnažnosti presude je bio pušten na slobodu i od tada mu se gubi svaki trag.

Hadžiski je pod lažnim imenom crnogorskog državljanina Zorana Tomića, zajedno s još nekoliko kriminalaca, u februaru 2012. uhapšen u Bernu zbog serije pljački u Švajcarskoj i drugim evropskim državama i sumnje da je bio član bande Pink panter. U maju te godine uspeo je da pobegne iz zatvora u Lozani, ali ga je tri meseca kasnije uhapsila francuska policija u Avinjonu.

Ipak, nije poznato da li je Hadžiski bio direktan učesnik u pljačkama zlatara i juvelirnica ili samo logistička podrška grupi Pink panter obezbeđujući im transport i čuvanje ukradene robe, a pre hapšenja često kretao na relaciji Švajcarska - Francuska.

Udarao pepeljarom

Hadžiski će u Makedoniji odležati 20 godina zatvora zbog toga što je na svirep način, iz koristoljublja i sa predumišljajem ubio Meri Joševsku. Posle svađe prvo je počeo da je davi rukama, a potom je kristalnom pepeljarom dvaput udario po glavi. Onda joj je sa kuhinjskim nožem zadao 40 udaraca po telu i glavi. Joševska je umrla na licu mesta, a ubica je posle zločina pokupio sav zlatni nakit iz njenog stana i pobegao.

2024 © - Vesti online