Subota 22.08.2015.
21:30 >> 21:52h
Vestionline

Od ponora do pobede: Đoković u finalu Sinsinatija!

Tanjug/AP
Uspeo da preokrene: Novak Đoković

Ukrajinski teniser igrao je kao "navijen", svestan da nema šta da izgubi. Šetao je Đokovića po terenu i dovodio ga do ludila. Taman kada Srbin osvoji brejk, Dolgopolov odmah vrati. Tako je bilo i u finišu prvog seta koji je pripao Dolgopolovu, ali i u drugom kada je Nole servirao za izjednačenje.

Veliki uspeh je napravio samim tim što je kao kvalifikant stigao u polufinale Mastersa i malo ga je delilo da napravi najveći uspeh u karijeri, da pobedi Đokovića.

U petom gemu drugog seta, u prvom poenu posle servis vinera Novak se uhvatio za stomak i napravio bolnu grimasu, posle čega je tražio od sudije da pozove lekara na sledećoj pauzi. Osvojio je Đoković taj gem, a onda je rekao lekaru da ga stomak boli kada servira. Dobio je tablete i vratio se na teren. 

Srbin nije imao najbolje izdanje, ali vredi pomenuti da je tokom čitavog meča imao problem sa desnom rukom. Servis ga je poslužio u taj brejku drugog seta kada je bio na ivici ponora. Gubio je sa 3:0, ali je izjednačio na 3:3 i potom na 5:5. Neverovatan 11. poen su odigrali, a on je na kraju pripao Srbinu što je donekle i promenilo tok meča.

Treći set je pripao Đokoviću uz dva osvojena brejka. Iako je Srbin igao ispod proseka, uspeo je da ”slomi” psihički poljuljanog protivnika i obezbedi finale Mastersa koji nikada do sada nije osvajao.

Novak je duel završio sa 14 vinera i 40 grešaka, dok je Dolgopolov upisao 36 direktnih poena i 55 neiznuđenih grešaka.

Rival u finalu biće mu bolji iz duela Endi Marej - Rodžer Federer.

2024 © - Vesti online